Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Leserbrev fra pårørende

Leserbrev fra pårørende

Det skjer mye rundt omkring i lokalavdelingene hos LMF. Få et innblikk i hva LMF Rogaland gjorde i juni!

Publisert: 13.08.2019

Tekst og bilder: Privat/pårørende

LMF Rogaland arrangerte en felles tur til Utsira den tredje helgen i juni. Turen fikk dessverre en stressende og uplanlagt start fra Stavanger sentrum og man skulle tro at dette kunne være et tegn for resten av turen.

Det var det heldigvis ikke!

Nyttig erfaringsutveksling
Som pårørende, ble dette en helg med flott selskap og sosialt samvær, men også fine samtaler der deltakerne delte felles erfaringer. Noen av de tankene som ble delt, viser at det er mange som har felles erfaringer og utfordringer med sykdommen, noe som gav et bedre innblikk i hvordan det faktisk er å leve med sykdommen.

Innholdsrikt progam
Helgen hadde et fint program med mange flotte turer og opplevelser. Vi hadde to flotte innlegg fra en mastergradsstudent som fortalte om kosthold og psykisk helse. Under innleggene så ble det stilt gode spørsmål og mange delte sine opplevelser. Vi tilbrakte også en del tid ute, med gåturer, fisketur og et flott sjømåltid med et av foredragene etterpå ute ved havet.

Når det ikke var planlagt noe, så ble tiden brukt på sosialt samvær. Noen snakket, noen gikk på andre turer enn det som var planlagt og andre spilte spill. Men alle tilbrakte tid sammen og ble kjent med hverandre og snakket sammen.

Givende opplevelse
En tur som dette passer bra for både de som har sykdommen og pårørende. Den er med på at man blir kjent med andre som sliter med de samme problemene, men også at man får bli kjent med andre på et personlig nivå. Den gjør at man får tilbringe tid med andre i en annen sosial sammenheng enn de seminarene som man kunne delta på etter man har fått diagnosen og man vet hva man har med å gjøre med.

Jeg anbefaler alle, både de som har sykdommen og pårørende til å være med på en slik tur. Man vet ikke hva man går glipp av ellers!

 

 

Blogg arkiv

 • Akuttinnleggelse på gastroavdelingen under koronakrisen

  Tekst: Marte Gylland Hegstad Foto: Pixabay   Vi med mageplager kjenner vel alle til at forver

  Les mer
 • Kronikere i behov for ernæringsbehandling

  Kronikken er skrevet av de kliniske ernæringsfysiologene Torunn Knudsen og Sissi Stove Lorentsen for

  Les mer
 • Egoistisk å få barn som kronisk syk

  Skrevet av Karina Larsen Jeg husker at jeg som ganske ung gledet meg til jeg ble voksen og kunne

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF