Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Iskake med marengs, bær og salte karamell-nøtter

Iskake med marengs, bær og salte karamell-nøtter

Endelig er varmen og våren kommet! Da er det deilig å kunne servere en herlig iskake til en av mai-månedens mange festlige anledninger.

Publisert: 08.05.2018

Oppskriften har vi fått fra magevennligmat.no – der du også kan finne flere magevennlige, glutenfrie og allergivennlige oppskrifter. 

Porsjoner: 10 - 12

Ingredienser:
Marengsbunn:
3 egghvitter
2 dl sukker
2 dråper sitronsaft

Salte karamell-nøtter (valgfritt):
70 g mandler eller pekannøtter
¼ ts finmalt salt
1 ts mørk sirup

2 liter vaniljeis. Bruk den isen du og dine gjester tåler, være seg laktosefri, soyamelk-basert, rismelk-basert eller helt vanlig is.

1 boks friske jordbær og evt. andre bær.

Slik gjør du:
Skill eggene og ha eggehvitene i en liten bolle. Tilsett stitrondråpene og visp til du får et luftig skum. Tilsett halvparten av sukkeret og visp videre. Når blandingen begynner å bli litt seig tilsetter du resten av sukkeret og visper til en seig og luftig marengs. Om du snur bollen på hodet skal den ikke renne ut.

Ha ¾  av marengsen over i en bakepapirkledd springform. Plasser formen på et stekebrett med bakepapir, og bre eller sprøyt resten av marengsen på bakepapiret. Om du velger å lage pene topper som du pynter kaken med, eller bare brer resten av marengsen utover og knuser den når den er tørr er helt opp til deg – godt blir det uansett! Sett så hele brettet inn i ovenen på 130 grader og stek i ca. 90 minutter. Ta marengsen ut av ovnen og la den avkjøles helt.

Ta ut isen av fryseren og la den smelte.

Finhakk nøttene og ha de i en medium varm panne. Pannen skal være tørr, altså uten olje eller smør. Rist nøttene i pannen et par minutter og strø så saltet over. Bland det godt rundt. Tilsett 1 ts toppet sirup med sirkelbevegelser over nøttene og rør deretter godt mens du fortsatt har på varme. Når du ser at nøttene begynner å klumpe seg sammen, klapper du de så flatt du kan og tar pannen av platen. La mandlene avkjøles før du igjen kjører hakker de, slik at du får en opphakket blanding.

Monteringen av kaken kan du gjøre på to måter:
Den enkel varianten er rett og slett å blande sammen smeltet is, knust marengs, nøtter og hakkede bær, og deretter helle dette over marengsbunnen (husk at denne fortsatt skal være i springformen).
Den litt mer kompliserte varianten er å skjære tynne skiver av jordbær og legge de helt inntil springform-kanten. Dryss deretter hakkede bær, evt. knust marengs og litt nøtter over marengsbunnen, før du brer utover et lag med smeltet is. Gjenta denne prosessen i tre lag. Det øverste laget lar du være uten topping, slik at du får en fin hvit og jevn overflate.

Sett kaken i fryseren i minimum 4 timer, så du er sikker på at den fryser helt til igjen.

Ta kaken opp fra fryseren ca. 15 minutter før servering. Pynt med marengstopper og friske bær og kos dere med denne deilige iskaken!

Blogg arkiv

 • "Min største frykt er rett å slett å bæsje under akten"

  Tekst: Anonym LMF-medlem Bilde: Pixabay Dette er sårt, vondt og vanskelig. Og tabu. I mitt still

  Les mer
 • Til sykepleierengelen Sissel

  ffdg  Tekst: Marte Gylland Hegstad Bi     Bilder: Pixabay/privat Den ekle sykepleieren kommer in

  Les mer
 • Lillebror og Bamse

  Tekst: Nina Trøger Bilder: Pixabay/privat Bamse er stomioperert - i likhet med meg.  Jeg ha

  Les mer
Se alle artikler