Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Jordbær- og rabarbrapai med marengslokk

Jordbær- og rabarbrapai med marengslokk

Nå er det tid for rabarbra og her deler et av våre medlemmer, Ingrid, oppskriften på herlig jordbær- og rabarbrapai med marengslokk, - helt uten melk og gluten!

Publisert: 23.05.2018

Ingrid Blømacher har selv sykdommen morbus Crohn, og forteller at hennes store lidenskap her i livet er mat og baking. Til tross for at hun  verken kan spise mel eller melk lager hun mat og baker til stor glede for seg selv, for familien og for alle som følger bloggen hennes Matmomsens allergifrie kjøkken. I tillegg dirver Ingrid «allergimatsnappen» på snapchat der ulike matbloggere deler innblikk i en hverdag med utfordringer knyttet til allergier og intolleranser. Legg til «allergimatsnappen» som venn på Snapchat for å få spennende oppdateringer! 

Her får dere oppskriften på Ingrids jordbær- og rabarbrapai med marengslokk. Paien er helt uten melk og gluten. Dersom du dropper marengslokket blir den også fri for egg. Da anbefaler Ingrid at man heller kan bruke litt av deigen til å lage striper til et lokk over fyllet. Oppskriften var først delt på bloggen Matmomsen.no. 

Porsjoner: 8 - 10

Ingredienser: 
Paibunn:

150 gram melkefritt margarin
5 dl Schär mix B
1 ss Fiberhusk
1/2 dl sukker
litt kaldt vann

Fyll:
5-6 stenger med rabarbra
200 gram jordbær
0,5-1 dl sukker

Marengs:
3 eggehvitter
100 gram sukker

Slik gjør du:
Begynn med paideigen først. Ha det tørre i en bolle, og bland sammen. Kutt margarinet i små terninger, og gni det inn i melet. Arbeid godt med det så deigen begynner å samle seg litt. Ha i en og en spiseskje med vann, og kna godt inn til deigen er seig og solid. Deigen ramler litt fra hverandre, så det beste er å dytte den rundt og ned i en 26 cm paiform med fingrene. Prikk litt med en gaffel, og stek bunnen på 175 grader i 15 minutter.

Mens paiskallet steker, kan du forberede fyllet. Skrell og kutt rabarbraen i passe store biter.* Ha de over i en ildfast form, og strø over sukkeret. Sukkermengde avhenger av hvor søt du ønsker fyllet. Når paiskallet er ferdig, tar du det ut, og setter formen med rabarbra inn i ovnen. Etter ti minutter, kan du ha i jordbær i skiver, og la det steke i enda 10 minutter til. Fyll paiskallet med fyllet, men prøv å ikke få med all væsken, for da blir det fort bare en klissete og bløt suppe.
*Tips fra redaksjonen: Om magen din ikke tåler de lange rådene i rabarbraen kan man kjøre rabarbrabitene til en foodprosesseor til en mos.

Stivpisk eggehvittene. Ha i litt og litt sukker, til det blir en blank marengs. Bre marengsen over, eller ha den i en sprøytepose og sprøyt ut små tupper med marengs på paien. Sett på grillelementet i ovnen, og sett inn paien. Nå må du følge med, for her går det fort fra ingenting til brent. Ta ut paien når den har blitt brun på toppen.

 

Blogg arkiv

 • "Min største frykt er rett å slett å bæsje under akten"

  Tekst: Anonym LMF-medlem Bilde: Pixabay Dette er sårt, vondt og vanskelig. Og tabu. I mitt still

  Les mer
 • Til sykepleierengelen Sissel

  ffdg  Tekst: Marte Gylland Hegstad Bi     Bilder: Pixabay/privat Den ekle sykepleieren kommer in

  Les mer
 • Lillebror og Bamse

  Tekst: Nina Trøger Bilder: Pixabay/privat Bamse er stomioperert - i likhet med meg.  Jeg ha

  Les mer
Se alle artikler