Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Viktigheten av ungdomstreff!

Viktigheten av ungdomstreff!

Her kan du lese Marianns brev om da hun traff andre med irritabel tarm, Crohn og ulcerøs kolitt for første gang!

Publisert: 03.09.2018

Denne teksten er skrevet av Mariann Irmelin Haugland og ble først trykket i Fordøyelsen nr. 1 - 2017. Husk at du som er medlem i LMF kan logge deg inn på Min side for å lese tidligere utgaver av Fordøyelsen i vårt digitale arkiv. Er du ikke medlem? Meld deg inn her! 
 

Hvorfor det er så viktig treffe andre ungdom med IBD og IBS? 

Crohn sykdom og ulcerøs kolitt (IBD) bryter ofte ut i ungdomstiden. Mange unge rammes også av Irritabel tarmsyndrom (IBS). Disse sykdommene kan gi store utfordringer i en allerede sårbar fase av livet. Her kan du lese Marianns brev om da hun traff andre med samme lidelse.

Jeg heter Mariann og jeg har IBS. Jeg har hatt utfordringer med magen og toaletter så lenge jeg kan huske, men først i starten av 20-årene fikk jeg bokstavene på plass.

Jeg ble sendt på IBS-skolen på Skien sykehus og fikk der vite om LMF. Jeg troppet opp på ett medlemsmøte alene og ble mottatt med åpne armer. Jeg ble overrasket over åpenheten og vennligheten. Det jeg også ble overrasket over, var at det var ingen på min alder der. Det måtte da også være unge mennesker som hadde disse diagnosene?

Jeg ble med i styret og arrangerte etter hvert ett ungdomstreff for å finne ut av dette. Det å sitte og vente før treffet var en merkelig følelse. Hvordan ser ungdommer med IBS og IBD egentlig ut? Hvordan kunne jeg vite at de skulle på treff de som kom inn døren?

Dette treffet var starten på Telemarks ungdomsgruppe og vi har møttes mange ganger etter dette. Vi er ikke mange, men flere stabile deltagere og noen som kommer i ny og ne. Vi trives i hverandres selskap. Av og til snakker vi om sykdommene, av og til ikke i det hele tatt. Treffene er mitt fristed hvor jeg kan være helt meg selv uten å bekymre meg for hva de andre tenker når jeg løper på do for fjerde gang på ett kvarter.

Nå er stafettpinnen levert videre, men som ungdomsleder har jeg lært mye om meg selv. Jeg har godtatt og begynt å like den jeg er som person. Jeg har møtt mange sterke mennesker som har inspirert meg. Å dele erfaringer og å snakke om utfordringer er en viktig del av det å bli voksen, derfor er en ungdomsgruppe så viktig!

Vil du engasjere deg? Ta kontakt med ditt lokallag.

Blogg arkiv

 • Kjære fylkesordfører: Dette er en uverdig og diskriminerende praksis som ikke hører hjemme i dagens samfunn

  Innlegget ble publisert på tronderbetatt.no 25. september 2021 Skrevet av: Mads Johansson, genera

  Les mer
 • AtB diskriminerer med sin toalettpraksis!

  Mads Johansson, generalsekretær i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer Innlegget ble publiser

  Les mer
 • Mikal donerte tjue tusen i protest mot nedleggelse av forskning på irritabel tarm

  Tekst: Marte Gylland Hegstad Foto: Privat I begynnelsen av mai 2021 dukket det plutselig opp en

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF