Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Årets hjelper 2018: Dina Rønningen
Dina Rønningen mottar prisen for Årets hjelper av Arne Schatten, 6.11.2018. Foto: Martine Teigen

Årets hjelper 2018: Dina Rønningen

I 2018 har styret i LMF valgt å dele prisen til to verdige personer som på hvert sitt område har gjort en helt spesiell innsats for mage- og tarmsyke: Dina Rønning og Arne Røseth.

Publisert: 07.11.2018

I 2018 har styret i LMF valgt å dele prisen til to verdige personer som på hvert sitt område har gjort en helt spesiell innsats for mage- og tarmsyke: Dina Rønning og Arne Røseth. Les mer om prisen, årets og tidligere års mottakere her
 

Juryens begrunnelse:

DINA RØNNINGEN 

Årets hjelper går i år til en person som har gjort et viktig arbeid i å få frem kunnskap om IBD både på lokalt og nasjonalt nivå. Personen har snakket åpent om et liv om IBD og vært med på å bryte ned viktige tabuer om sykdommen.

Årets hjelper har vært meget aktiv både lokalt i sin hjemkommune og fylke, men også på nasjonale samlinger og i medier. Årets hjelper har vært aktivt ute og informert medelever på egne skoler, politikere (deriblant ordfører i kommunen), pårørende og andre om hvordan det er å leve med en usynlig sykdom. Hun har gitt barn og unge innsikt i hvordan hun kan opptre som medelev, lærerne hvilke hensyn som må tas, foreldre hvilke tilpasninger som må gjøres, politikere om hva som bør tenkes på, og ikke minst, andre syke om viktigheten av å informere andre rundt om hvordan det er å ha IBD. Hun har rost de som fortjener ros, og informert de som må opplyses.

Årets hjelper har et brennende ønske om å hjelpe andre i samme situasjon, og har i den anledning deltatt på kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, vært på forsiden av Drammens Tidende, frontet flere sider i Se og Hør, fortalt sin historie på Lærings- og Mestringssentre og IBD dagen 2018, og rett og slett vært en frontfigur for ungdom med IBD.

Årets hjelper er 13 år, bosatt i Drammen og hun har vist at man kan bekjempe frykt med mot og at man kan være aktiv både på skole og i «felten». Men - hun har også belyst viktigheten av å få ta en pause og trekke seg tilbake når behovet melder seg eller man rett og slett har lyst. Hun har frontet viktigheten av et godt samspill med pårørende og viktigheten av å få være ungdom oppi det hele. Derfor vies også deler av denne prisen til mor og far, som har vist seg å være et enormt støtteapparat for hjelperen.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF