Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Bli kjent med vår nye generalsekretær, Mads!

Bli kjent med vår nye generalsekretær, Mads!

Vår nye generalsekretær sier at jobben vekker hans indre motivasjon og er glad han får jobbe med noe han brenner for.

Publisert: 18.06.2019

Tekst: Anne Kristin Rødelv
Foto: Privat/Pixabay

Mads Johansson (31) startet 1. juni i jobben som generalsekretær i LMF. 
– Denne jobbsøknaden er den viktigste jeg har skrevet, og det er ingen hemmelighet at LMF betyr mye for meg, sier Mads.

Hans første møte med organisasjonen var gjennom LMF Ung, hvor Mads deltok på turer og treff etter at han selv fikk diagnosen ulcerøs kolitt. Da han fikk diagnosen trodde han at nå ville det bli en «quick fix», men istedenfor opplevde han at behandlingen ikke hjalp slik han håpet.
– Gjennom LMF har jeg fått mange venner, støtte og lært utrolig mye av andre som har like utfordringer med sykdommen, forteller Mads.


Karriere i LMF
Mads startet sin LMF-karriere i Oslo og Akershus. Han hadde da først gjort seg  bemerket i forbindelse med IBD-dagen, hvor han ivrig delte ut brosjyrer på Oslo S. Det gikk ikke lang tid før han fikk forespørsel om verv, og Mads valgte å takke ja til kassererjobben. Deretter gikk veien inn i landsstyret hvor han påtok seg  nestledervervet i tre år, deretter tre nye år som styreleder. Mads har i sin tid i styret ivaretatt mange oppgaver og brukt mange timer på frivillig arbeid for foreningen.

LMFs nye ansikt utad omtales som arbeidsom, dedikert, godt forberedt, tidvis morsom, lite praktisk, uhøytidelig, godtroende, distré, snill og imøtekommende.

–Organisasjonen betyr mye for meg, og generalsekretærjobben vekker min indre motivasjon, fortsetter  Mads.
Han føler seg heldig som får en jobb hvor han kan arbeide med noe han brenner for.
– LMF er den organisasjonen som vokser mest, og vi er heldige vi har mange unge i styret som er motivert for å gjøre en innsats i foreningen.

Godt skodd for jobben
Mads forteller at arbeidsoppgavene er helt i tråd med hans erfaring fra jobben som organisasjons- og økonomisjef i Unge Funksjonshemmede. Den siste tiden fungerte han også som konstituert generalsekretær, og dette ga Mads en nyttig ballast.

– Jeg føler meg heldig som kan gå rett inn i jobben uten særlig opplæring, sier Mads. Han forteller videre at Arne Schatten har vært en god læremester, og han er glad for at LMF også fremover får gjøre bruk av Arnes  kompetanse.

– Medlemmene vil over tid merke at gjennom styrking av administrasjonen får vi frigitt ressurser til viktige oppgaver. Han ser for seg at administrasjonen nå skal få bedre tid til å følge opp prioriterte oppgaver og styrke økonomien.

Mads forteller at politisk påvirkning er en prioritert oppgave for LMF.
–Vi har jobbet med både høringssvar for IBS, vi har brukt store ressurser på Stelara-saken, nytt regelverk for AAP og på IBD-dagen ble fokuset satt på ventetider i helsevesenet.

Han påpeker at LMF er den eneste organisasjonen som jobber for denne pasientgruppen, og det fordrer at vi har spisse albuer på vegne av medlemsmassen.
– Hovedmålet er bedre rettigheter for medlemmene våre!Mads kjenner alle ansatte godt til tross for at administrasjonen er spredd over hele landet.
– Å ha en desentralisert administrasjon fordrer at man finner gode samarbeidsformer. Jeg kommer til å prioritere å snakke med alle, og jeg vil sørge for at vi har en administrasjon med rutiner som fungerer på best mulig måte.

Han synes også det er viktig å bistå lokallagene gjennom kartlegging av hva sentraladministrasjonen kan bidra med.
– Er for eksempel lokallagene klar over de støtteordningene som finnes, og kan administrasjonen bidra med søknadsmaler og annet - som gjør det lettere for lokallagene? Det blir også en prioritert oppgave.
 

LMF, musikk og ny sjef
Også når det kommer til utdanning er Mads godt skodd for stillingen. Han kan skilte med en mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi samt bachelor i økonomi, administrasjon og musikk.

Vi lurer litt på kombinasjonen av økonomi, administrasjon - og musikk, Mads. Hvordan henger dette sammen?

– Når noen spør hva jeg liker å gjøre på fritiden, pleier jeg å svare at jeg har to lidenskaper i livet; LMF og musikk!

Mads er nemlig musikkelsker, og han er både låtskriver, spiller gitar og synger i eget band;
– Atone spiller pop og rock der feelgood, melankoli, upbeat og akustisk står sentralt, forteller han. 

Selv om Mads nå skal jobbe med LMF på dagtid og får frigitt tid på ettermiddagen, vil han neppe få fritidsproblemer. For i juni blir han og samboer Kristiane foreldre for første gang. Han på ultralydbildet ble allerede tidlig i vinter omtalt som den nye sjefen, og  kommer nok til å beslaglegge mye av fritiden i mange år fremover.

LMFs nye generalsekretær sier at han ikke helt klarer å forestille seg hvordan livet med ny jobb og baby blir, men han har med seg en visshet om at 2019 kommer til å inneholde mye nytt og spennende - og masse glede.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF