Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Calprosmart – ny teknologi for IBD-pasienter

Nå kan du selv måle calprotectinnivået og rapporerer direkte til legen via en app på mobilen.

Publisert: 03.10.2016
Calprosmart – ny teknologi for IBD-pasienter

Calpro har nylig utviklet e-helseteknologien CalproSmart.
Med den kan IBD-pasienter selv måle calprotectinnivået og rapportere direkte til legen via en app på mobilen. Calprotectin er et  protein som slippes ut i avføringen når IBD-pasienter (Crohns og ulcerøs kolitt)  får betennelse i tarmen.

Teknologien frigjør tid i helsevesenet, blant annet til behandling av mer alvorlig syke pasienter. Fordi CalproSmart viser tilbakefall før pasienten merker symptomene, kan antall sykedager blant de som i løpet av et år får tilbakefall i snitt reduseres fra 77 til bare 17.

Ved hjelp av ny teknologi tar også pasientene del i sin egen behandling av sykdommen i mye større grad enn ved tradisjonell oppfølging. Ca. 75 prosent av IBD-pasienter med milde/moderate symptomer kan behandles via appen.

Forskningsprosjekt
120 pasienter med kroniske tarmsykdommer deltar nå i et forskningsprosjekt ved Nordsjællands Hospital i Danmark der CalproSmart har en sentral rolle. Prosjektet ledes av Pia Munkholm, professor i e-helse og mage/tarmsykdommer.

I prosjektet monitoreres IBD-pasienter via webplattformen "Constant-Care" der pasientene selv logger inn og registrerer symptomene. I tillegg tar pasientene samme dag en calprotectinprøve med CalproSmart, og symptomer og calprotectinverdier blir så vurdert sammen ut fra en algoritme (regler) utviklet av Pia Munkholm og hennes team.

Basert på resultatene fra studien, er region Sjælland nå i ferd med å implementere metoden i rutinene. Pia Munkholm vil dele sine erfaringer fra studien så langt og forskning på e-helse på European Telemedicine Conference i november: http://www.ehin.no/sessions/ehin-3-session-b3-doctors-in-a-distance/ Det er inngått en avtale med MSD som skal distribuere løsningen i Europa, Løsningen er tilgjengelig og kan kjøpes av pasienten selv via Calpro dersom lege/sykehus ikke tilbyr testen. Det forutsetter da at behandlende lege også benytter CalproSmart for prøveresultater, kontroll og oppfølging.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF