Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Digital datainnsamling kan gi bedre behandling

Digitale tjenester kan gi både bedre forskning og behandling av IBD-pasienter, men pasientene må involveres i utformingen av disse tjenestene.

Publisert: 29.04.2020
Digital datainnsamling kan gi bedre behandling
LMFs generalsekretær Mads Johansson (t.v.) og seniorrådgiver Arne Schatten representerte LMF under en stor konferanse i Wien tidligere i år.

Det var konkusjonen under en stor konferanse i Wien tidligere i år. Det var European Federation of Crohn´s & Ulcerative Colitis Associations (EFCCA), som sto for arrangementet. EFCCA er det europeiske organet for pasientforeninger for de som har ulcerøs kolitt og Crohns (IBD). Generalsekretær Mads Johanson og seniorrådgiver Arne Schatten deltok fra Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF).

Stort potensiale

Under konferansen ble ulike problemstillinger rundt E-Helse, digitale løsninger og innhenting av data drøftet både fra pasientperspektiv, behandlerperspektiv og fra legemiddelindustrien. Alle parter var enige om at det ligger et stort potensial for å bedre hverdagen til IBD-pasienter i denne teknologien. Datainnsamling kan både forbedre forskning på IBD, gi raskere og mer presis diagnose og mer persontilpasset behandling. Det ble imidlertid understreket at det er viktig at pasientene er delaktige i utformingen av disse verktøyene, at de eier opplysningene som er samlet inn om dem og at dataene er sikre.

«Konferansen samlet for første gang representanter fra IBD-pasientforeningene, helsepersonell og legemiddelindustrien for å ha en åpen diskusjon om hvordan digital teknologi kan bringe fordeler og muligheter for oss alle,» skrev visepresident i EFCCA, Isabella Haaf, i rapporten fra konferansen. Hun understreker viktigheten av at denne dialogen må fortsette slik at man sammen kan bedre livskvaliteten til pasienter med IBD.

Nyttig samling

Les rapporten fra konferansen her.

LMFs seniorrådgiver, Arne Schatten, var svært fornøyd med samlingen.

– For LMF og Norge er det viktig å holde oss orientert om den digitale utviklingen med stadig nye hjelpemidler som apper, for å kunne gi pasientene en bedre og enklere hverdag, sier han.

 

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF