Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Er dere klare til å se fremtidens muligheter?

Er dere klare til å se fremtidens muligheter?

Ved Stavanger universitetssjukehus tilbys nå en gruppe pasienter med IBD oppfølging via videokonsultasjon. Les hva LMF synes om tilbudet her!

Publisert: 08.11.2018

– Mange av våre pasienter er unge, aktive studenter og arbeidstakere som synes det er unødvendig å måtte reise inn til sykehuset for oppfølgingssamtaler. Nå møter vi pasientene der det passer best for dem, sier Kristian Øgreid Leitao, prosjektleder i SUS2023 Organisasjonsutvikling og overlege ved gastromedisinsk poliklinikk.

Ved å bruke videokonsultasjon kan man sitte hjemme eller på jobb mens man snakker med behandleren sin.

– Pasientene våre forventer å få gode, sømløse tjenester. Vi må utnytte potensialet som ligger i moderne teknologi og digitalisering. Vi er nødt til å jobbe smartere i årene som kommer, sier Leitao.

Les hele saken fra Helse Stavanger her.

 

LMF mener
Styeleder Mads Johansson i LMF sier følgende:
–LMF hyller initiativet til Stavanger universitetssjukehus og oppfordrer alle helseforetak til å se på lignende løsninger! For mange av våre medlemmer er det krevende bare å håndtere sine symptomer. Å måtte reise hyppig til og fra sykehus på oppfølgingssamtaler kan derfor bli en ekstra belastning. Er man for eksempel avhengig av toalett i umiddelbar nærhet frister det ikke å sette seg i bilen eller på trikken for å reise til sykehuset. Reisen i seg selv kan også oppleves som slitsom, spesielt for våre grupper hvor fatigue (utmattelse) er en av de vanligste symptomene. I tillegg er mange av våre medlemmer i utdanning eller jobb, og i slike tilfeller vil videokonsultasjoner kunne føre til mindre fravær og at sykdommen får mindre innflytelse over hverdagen til den enkelte. 

LMF mener en slik løsning definitivt vil gi pasientene verdi, men også potensielt kunne være ressurssparende for helseforetakene selv. Likevel bør ikke slike videokonsultasjoner erstatte alle konsultasjoner, og det bør være valgfritt. 

–Med dagens teknologi burde dette verken kreve for mye ressurser eller være veldig kostbart for helseforetakene å få til, sier Johannsen.
Så til alle helseforetak der ute: Dere skal ikke se bort ifra at LMF med våre medlemmer kommer til å etterspørre dette tilbudet ved andre helseforetak. Er dere klare til å se fremtidens muligheter?

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF