Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Helsepsykologisk hjelp ved irritabel tarmsyndrom

Helsepsykologisk hjelp ved irritabel tarmsyndrom

Digitalt behandlingstilbud i gruppe for pasienter fra hele Norge!

Publisert: 22.03.2021

Diakonhjemmet Sykehus tilbyr digital behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi for deg som har diagnosen irritabel tarmsyndrom (IBS). 

Samlingene er på en sikret helsenettplattform (join.nhn.no), med plass til ti deltakere. Behandlingen går over syv ukentlige samlinger à to timer, samt en oppfølgingssamling to måneder etter. Lege og psykologspesialist leder samlingene, og du vil på forhånd få tilsendt en arbeidsbok.

Det er fortsatt ledige plasser i gruppen som starter etter påske.

Hensikten er å lære om hva som bidrar til å opprettholde og forsterke mage-tarmplager, og å få verktøy for å mestre plagene og problemene de gir deg i hverdagen. Behandlingen er basert på internasjonal forskning om hva som opprettholder slike plager, og det er god dokumentasjon for at den har en positiv effekt.

Behandlingen inngår i et tiltak støttet av stiftelsen Dam gjennom Landsforeningen for fordøyelsessykdommer. Kognitiv atferdsterapi er en terapiform og en selvhjelpsmetode der målet er å mestre vansker i livet, for eksempel søvnproblemer, langvarige smerter og vedvarende utmattelse, og psykiske plager og stressproblemer.

Behandlingen rettes spesifikt mot tanker, følelser og handlemåter som bidrar til å opprettholde problemene og svekke funksjon og livskvalitet. Du lærer mentale strategier og konkrete handlemåter som kan snu onde sirkler til gode sirkler.

Behandlingen krever en innsats med oppgaver mellom hver samling og lesing av materiell med konkrete råd om hvordan du går frem. Det er derfor viktig at du setter av tid til både samlingene og oppgavene, og at du føler deg klar for å ta grep som kan gi endring.

Dersom du tror at dette kan være noe for deg, kan du be fastlegen din om å henvise deg til Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Diakonhjemmet Sykehus, postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo.

Du kan også ringe psykologspesialist Elin Fjerstad, 906 22 834 og lege Bente Bull-Hansen, 909 58 130 for mer informasjon.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF