Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Lyst å være med i BIOSTOP-studien?

Reduksjon av immunhemmende behandling hos symptomfrie pasienter med tarmsykdommen ulcerøs kolitt

Publisert: 23.04.2019
Lyst å være med i BIOSTOP-studien?

Tekst: Marte Hegstad
Bilde: Pixabay

LMF har blitt tipset av medlem Øystein Guneriussen som tidligere har vært behandlet med TNF alfahemmer (infliksimab) for ulcerøs kolitt, og har hatt god effekt av denne.

– Fordi jeg var blitt helt frisk i tarmen av behandlingen, ble jeg spurt om å delta i BIOSTOP-studien hvor de skal finne ut hvilke pasienter som trygt kan slutte med TNF alfahemmer uten å få tilbakefall. Jeg har nå deltatt i studien i snart to år, og er svært fornøyd med måten jeg blir fulgt opp og ivaretatt av de ansvarlige legene og sykepleierne, forteller han.

Hva er BIOSTOP-studien?
I BIOSTOP-studien vil vi inkludere 200 pasienter med tarmsykdommen ulcerøs kolitt som får behandling med TNF alfahemmer, men som er symptomfrie. 100 pasienter avslutter behandlingen og 100 fortsetter i to år til før de avslutter. Målet er å vise at flertallet forblir symptomfrie etter avsluttet behandling, og at gjenoppstart av TNF hemmer er trygt og effektivt ved tilbakefall av ulcerøs kolitt, skriver Helse Norge på nettsiden sin. 

26 sykehus i Norge deltar i studiet, hvis formål er å samle 200 deltakere innen desember 2019.

Lyst å bidra i studien?
Dersom du kunne tenke seg å delta i BIOSTOP-studien, kan du ta kontakt med Ingrid Prytz Berset som er overlege og spesialist i fordøyelsessykdommer på epost biostop@helse-mr-no.

Prytz Berset er stipendiat ved Institutt for klinisk medisin under det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo og har jobbet ved flere sykehus. Hun kan gi deg mer informasjon om studien og henvise deg til nærmeste studiesenter.


Vite mer om TNF alfahemmeren Infliximab? Les her. 

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF