Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Med dokort på Arendalsuka!

Med dokort på Arendalsuka!

I dag starter Arendalsuka, en politisk festival og møteplass som arrangeres årlig. Der vil Mads, Camilla, Henrik og Bjørn Thore fra LMF være til stedet – og her får dere vite litt mer om deres planer!

Publisert: 14.08.2018

–Hvorfor er det viktig for en pasientforening som LMF å være til stede på Arendalsuka?
–Arendalsuka er Norges største politiske møteplass,
forteller Camilla Andersen Rødsrud, –hvilket gjør at LMF kan nå ut til viktige beslutningstakere og ikke minst, interessenter. Vi er pasientenes stemme, og det å være til stede på slike arenaer er både lærerikt for oss, men også de vi omgås med.

«Undercover-prosjekt»
Camilla er ansatt i LMF som Koordineringsansvarlig – prosjekt og medlemstiltak, og har blant annet ansvaret for et prosjekt der LMF skal gjøre kartlegging av pasienters umiddelbare tilgang til toalett og folks holdninger til personer med en fordøyelsessykdom i den forbindelse.

 –Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på dette akkurat nå, da det er et «undercover-prosjekt», men vi vil forklare alt i etterkant, sier hun. Camilla kan røpe at de under Arendalsuka skal gjøre et kartleggingsprosjekt som omhandler tilgang til toaletter og folks holdninger til personer med fordøyelsessykdom.

Dette er et pilotprosjekt som del av et større nasjonalt prosjekt som ruller ut i løpet av høsten og som dere selvsagt skal få lese mer om her på lmfnorge.no. –Vi håper publikum vil få med seg viktig lærdom om LMFs arbeid, smiler Camilla. Med til Arendal er også Mads Johansson (styreleder i LMF),  Henrik Skaalvik (ungdomssrepresentat og representant i arbeisutvalget) og Bjørn Thore W. Marthinsen (styremedlem i LMF sentralt og representant for region sør). Sammen med Camilla skal de to være med på feltarbeidet og det «hemmelige prosjektet» i Arendal.

Debatt om helsedata
Henrik skal også delta på en debatt som omhandler helsedata og vil komme med viktige innspill fra en pasientforenings synsvinkel.  –Det er viktig at vi som pasientorganisasjon kan være med på å påvirke politikere, samt komme med riktig fakta fra oss pasienters side, sier Henrik.

–Jeg tror at gjennom slike debatter kan vi være et ansikt som representerer pasientorgansiasjonen på en god måte, og ikke bare et navn på papiret. Vi kan dermed også vise ovenfor publikum og medlemmer i organisasjonen at vi er engasjerte, i tillegg til at vi kan bidra med å påvirke politikkere slik at medlemmene våres kan få riktig behandling, som igjen gir en bedre livskvalitet. 

–Kommer medlemmene til LMF til å få vite mer om hvordan det gikk under Arendalsuka? spør vi avslutningsvis.
–Vi kommer til å skrive noen ord til sosiale medier og hjemmesiden, samt lage en film som viser prosjektet i Arendal. Vi vil også invitere frivillige til å bidra i det nasjonale prosjektet når vi kommer så langt. Så det er bare å følge med oss videre for mer informasjon, smiler Camilla før hun sammen med Henrik og Bjørn Thore er klare for å møte både publikum og politikere i Arendal.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF