Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Ny styreleder i LMF

Tiden og kreftene strekker ikke til, og Marc Dudley har derfor gitt ledervervet i LMF videre til Anne Karin Sørdal.

Publisert: 06.05.2020
Ny styreleder i LMF
Marc Dudley har det så travelt med to barn, full jobb og egen sykdom, at han nå trekker seg som styreleder i LMF. Foto: privat

Det er med tungt hjerte at Marc Dudley nå har besluttet å si fra seg vervet som styreleder i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Han tok over ledervervet etter at tidligere styreleder Mads Johansson ble ansatt som generalsekretær i LMF i juni i fjor, og skulle ha fungert til landsmøtet i mai i år. Siden landsmøtet måtte utsettes til november på grunn av korona-tiltakene, og han lenge har hatt stor overbelastning med både jobb, sykdom og to små barn, så han ikke noen annen utvei enn å tre tilbake og overlate ledervervet til nestleder Anne Karin Sørdal.

– Det siste året har vært ekstremt travelt med to barn og 100 % jobb. I tillegg så har energinivået vært ganske lavt til tider og jeg har alltid vært på grensen til hva jeg kanskje skal tåle. Dette har gjort at jeg ikke har hatt tid til å fokusere på LMF, og jeg føler ikke at jeg har fått utført den jobben jeg ville siden jeg tok over fra Mads i fjor sommer. Vervet som styreleder har blitt mindre krevende etter at vi fikk generalsekretær på fulltid, men det er likevel et verv som krever at man er tilgjengelig og tilstede. Det føler jeg ikke at jeg har vært og når jeg ikke har tid eller energien til å gjøre den jobben jeg vil gjøre for LMF, så dreper det både motivasjonen og engasjementet, forklarer Marc Dudley.

Får mye ut av lite

Marc er bosatt i Stavanger, og ble leder i LMF Rogaland i 2010. Han ble varamedlem i landsstyret i 2013 og fast styremedlem i 2014. Han har vært nestleder i LMF siden 2017, og fungert som styreleder siden Mads Johansson gikk over til jobb i administrasjonen i juni i fjor.

–Hva har det gitt deg å være engasjert i LMF?

–LMF har gjort mye for meg som person og hjulpet meg å komme videre i livet. Da jeg begynte i LMF i 2010 som leder i LMF Rogaland, så hadde jeg akkurat vært gjennom en veldig tøff periode med sykdommen. LMF hjalp meg å vokse som person, og så har jeg I tillegg møtt så mange fantastiske personer både i nåværende og tidligere landsstyrer og lokallag. Jeg har alltid sagt at den ene positive tingen med å ha Crohns, er personene jeg har møtt gjennom LMF og turene ut i Europa gjennom EFCCA og de nordiske samlingene. Dette er noe jeg kommer til å savne, sier den avtroppende styrelederen.

–Hva har betydd mest for deg i dette vervet?

–Menneskene. Å se personer vokse med oppgavene og å klare og skape så mye med så lite. Man kommer langt med engasjement. Det har også vært flere prosjekter jeg har vært en del av både i LMF og i utlandet, som har betydd mye for personer ikke bare i Norge, men også i resten av verden. Det er også prosjekter som jeg har begynt på og skulle gjerne ha fullført, som f.eks. moderniseringen av foreningen, men det er heldigvis mange andre flotte personer i styret som kan fortsette det gode arbeidet, mener han.

Reflektert ressursperson

Arne Schatten har jobbet tett sammen med Marc gjennom mange år som generalsekretær. Han har mye godt å si om den avtroppende styrelederen.

–Marc er en reflektert ressursperson som har bidratt aktivt siden han ble tillitsvalgt i lokallaget LMF-Rogaland. I landsstyret har han utmerket seg som leder for flere prosjekter. Han gjennomførte blant annet IBD-dagen i Stavanger med et Webinar om Crohn og ulcerøs kolitt. Her var det tidvis mer enn 1000 som fulgte, hvilket er rekord for våre webinarer. Det viser dyktig og grundig forarbeid. Et annet nasjonalt prosjekt jeg vil trekke frem er prosjektering og iverksetting av nettsiden "Spør Legen", hvor Marc fikk med seks gastroenterologer til å svare på innkomne spørsmål. Disse er høyst aktuelle også i dag, og de 129 besvarte spørsmålene ligger på www.lmfnorge.no/min side, forteller Arne og legger til.

–Marc har gjennomtenkte og gode innspill på hvert styremøte, har deltatt aktivt i LMF Ungdom og gjort en merkbart flott innsats i internasjonalt samarbeid i EFCCA for personer med Crohn og ulcerøs kolitt.

Humør og jobbglede

Påtroppende styreleder Anne Karin Sørdal er leder for LMF Rogaland. Hun håper å kunne lede organisasjonen videre med godt humør og jobbglede.

–Vi skal fortsette å jobbe mot de målene vi har. Vi jobber best for det vi brenner for med mottoet: faglig innsikt i fokus ved beslutninger. Vi skal ha friske diskusjoner og modige beslutninger til beste for oss alle, sier hun.

Arne Schatten ønsker henne hjertelig velkommen i vervet og takker Marc for innsatsen så langt.

–Vi i LMF takker Marc for mange års arbeid, utført med visdom og godt humør. Marc har stiftet familie, har to små barn, har studert og er nå i full jobb.  Da er det forståelig at ledervervet for LMF blir et for stort tillegg i en ellers hektisk jobb og familiehverdag hvor Marc også må ta streng kontroll og hensyn til egen diagnose.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF