Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Spør Magelegen

Neste uke lanserer LMF en nettside med navnet ”Magelegen” som vil hjelpe deg med å få svar på spørsmål knyttet til fordøyelsessykdommer.

Publisert: 27.09.2016
Spør Magelegen
Dette er en mal av hvordan nettsiden vil se ut. Skriften som brukes her er prøvetekst og derfor ikke sluttproduktet.

Mandag 3. oktober lanseres magelegen.no, en nettside hvor pasienter vil ha muligheten til å sende inn spørsmål knyttet til sykdommen sin, og få svar fra spesialister innen fordøyelsessykdommer. Selv om alle kan sende inn spørsmål, så er prosjektet spesielt rettet mot unge mennesker som nylig er rammet av en fordøyelsessykdom, og vil ofte har mange spørsmål om sin nye hverdag.

Prosjektleder Marc Dudley gleder seg til nettsiden er lansert, og mener et slikt tilbud er noe alle med mageproblemer vil få stor nytte av.

- Vi vil gjennom dette tiltaket være med på å forbedre kommunikasjonen mellom lege og pasient, og samtidig gi pasienter lettere tilgang til medisinsk informasjon som er viktig for å forbedre deres livssituasjon, sier prosjektlederen.

Spesialister vil svare på spørsmålene
Nettsiden vil fungere på en enkel måte. Du sender inn spørsmål anonymt, og får svar på epost fra en av teamet på fire spesialister. Spørsmålene og svarene blir også publisert på nettsiden, slik at hvem som helst kan søke opp informasjonen som kommer fram, så lenge pasienten godkjenner at dette gjøres.

De fleste som rammes av fordøyelsessykdommer er i aldersgruppen 18-35 år, og det er også denne aldersgruppen som tilbringer mye av hverdagen på internett. I dagens digitale samfunn, så vil du ofte ha svar på spørsmål med en gang, og da blir Google og sosiale medier brukt til å få informasjonen man lurer på.

Prosjektlederen mener at ikke alle pasienter sjekker om informasjonen de finner på nettet er kvalitetssikret.

- Problemet med Google og Facebook (grupper), så vil informasjonen som kommer fram her ikke nødvendigvis være riktig. Med denne nettsiden vil man vite at spørsmålene du stiller, svares av spesialister som har opparbeidet seg kompetanse og kunnskap i fordøyelsessystemet, basert på utdanning, medisinske studier og erfaring. Da vil man kunne stole på svarene man får, sier prosjektleder Marc Dudley.

Prosjektet støttes av Extrastifitelsen
LMF har fått midler til prosjektet gjennom Extrastifitelsen, som støtter prosjekter innen frivillighet og helse som fremmer fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet. Hele prosjektet støttes med midler fra Extrastiftelsen, og uten midlene hadde ikke nettsiden vært mulig.

- Vi er en frivillig organisasjon med veldig få midler. Det er derfor det er så viktig at LMF få flere medlemmer, siden jo flere medlemmer, jo mere midler vi har, og da kunne vi ha hatt flere sånne prosjekter rettet mot pasientene, avslutter Dudley med en oppfordring om å bli medlem i LMF og støtte arbeidet til pasientforeningen. 

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF