Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Tusen takk, Arne Schatten!

Tusen takk, Arne Schatten!

Arne Schatten går i vår av som generalsekretær etter ti spennende år i stillingen.

Publisert: 27.05.2019

Tekst: Mai Østbø
Bilde: Håvard Flaatten


Ansatte, landsstyret og likemenn retter en stor takk til Arne for arbeidet han har gjort for LMF og alle medlemmene! Heldigvis gir han seg ikke helt, LMF får fortsatt glede av hans kompetanse via forskjellige prosjekt fremover.


Høy trivselsfaktor 
Arne har trivdes med å være organisasjonens ansikt utad og er fornøyd med LMFs utvikling.

– LMF er i god utvikling og endring, innleder Arne sitt avslutningsintervju som generalsekretær. Helsevesen, legemiddelindustrien og andre frivillige foreninger ser på LMF som en aktiv og ressurssterk forening, og internasjonalt er vi flere ganger omtalt med «look to Norway» når de får presentert prosjekter og løsninger fra oss.

Stor utvikling hos LMF
Arne Schatten kom inn i landsstyret i 2002, først som frivillig og fra 2008 som generalsekretær. Han forteller at i løpet av denne tiden har det vært flere endringer og god utvikling i LMF.

– Styremøtene var hyppigere, og man ordnet mange saker under møtet. Dette i kontrast til dagens arbeidsmetode hvor møtene ofte foregår elektronisk, og vi slipper å bruke så mange helger til reiser. Fortsatt møtes representanter fra hele landet på utviklingsseminar og landsmøte. Det er utrolig lærerike og kjekke samlinger, sier Arne.

Utfordringer
Arne forklarer at alle regioner skal være representert i Landsstyret, og her må det tas hensyn til alle personers helse og form. Det kan være en utfordring for frivillige og ansatte i LMF å samkjøre arbeidet, fordi det jobbes på forskjellige tider og ukedager.

– Vi er forskjellige! Det er mange flinke engasjerte og aktive som jobber det de klarer, selv om man har egne måter og tider å jobbe på. Alle har samme ønske for LMF, og vi drar i samme retning – hver på sin måte. Arbeidsmengden kan til tider være utfordrende, og vi må passe på å ikke slite hverandre ut. Det er viktig å respektere hverandre og ta nødvendige hensyn, sier Arne.

Brukermedvirkning og forskning
– I Norge er det mye forskning, og LMF henger med og påvirker via brukermedvirkning.

Her er det en stor arena hvor LMF kan bidra enda mer aktivt. Det er viktig for våre medlemmer å få informasjon om forskning og behandling. LMF har deltatt med informasjon som kan styrke søknader innen forskning, samt at vi naturligvis sender forskningssøknader til Extrastiftelsen i håp om finansiering gjennom oss. LMF har godt samarbeid med flere instanser.

Stolt
– Jeg er veldig stolt av prosjektene som LMF har gjennomført og spesielt «IBD på lån» hvor vi fikk laget film med Bent Høie. Han fikk merke hvor vanskelig det kan være å leve med IBD. Filmen vant 2. pris for god pasientinfo i en europeisk konkurranse, mimrer Arne og legger til at han synes det er flott når kjente folk viser LMF ute i samfunnet, som da Tusvik og Tønne hadde show om fordøyelsessykdommer.

Arne brenner rett og slett for å lage oppmerksomhet som bidrar til åpenhet og bryter tabu, hvilket han har medvirket til både gjennom prosjekter, foredrag, brosjyrer presseoppslag med mer. 

 

Fra og med 1.juni er det Mads Johansson som tar over stillingen som generalsekretær. 

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF