Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Vil du bli podkast-reporter?

Vil du bli podkast-reporter?

LMF søker reportere og pasienthistorier til podkasten "Tarmkanalen"!

Publisert: 02.03.2021

Tekst: Miriam Ekelund
Foto: Pixabay

LMF starter podkasten «Tarmkanalen», og søker etter brukermedvirkere som også kan være reportere. Vi søker også etter personer som vil la seg intervjue om fordøyelsessykdommen sin.

Lyst å jobbe som reporter?
Kunne du tenke deg å være brukermedvirker i en prosjektgruppe som jobber med en ny podkast for Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF)? Kunne du tenke deg å også gjøre noen intervjuer for denne podkasten? Vi ser etter opptil fem personer fra ulike deler av landet som vil jobbe med «Tarmkanalen» på frivillig basis.

Opplæring av allsidig journalist
LMF har fått midler fra Stiftelsen Dam til dette prosjektet, som i første omgang går over 10 måneder. Miriam Ekelund, som jobber som redaktør i Fordøyelsen (50 % stilling), er ansatt som prosjektleder for podkasten i 50 % stilling i denne perioden. Hun er journalistutdannet, og har blant annet vært medielærer på videregående skole, samt nyhetsoppleser og radioreporter i NRK Østafjells. Hun vil stå for opplæring av podkast-reporterne.

–Vi trenger først og fremst personer med gode ideer til denne prosjektgruppen, men det er veldig fint hvis de også har kapasitet til å gjøre noen intervjuer. Jeg kommer til å være programleder og gjøre redigeringen, så det er bare snakk om selve intervjuet, forklarer prosjektlederen.

Digital arbeidsplattform
Ekelund forteller at prosjektgruppen vil møtes digitalt i april, mai, september og februar neste år, og ellers kommunisere på e-post eller telefon ved behov.

Dersom du er interessert i medier- og kommunikasjon og brenner for å nå ut med viktig informasjon til personer med fordøyelsessykdommer, er det fint hvis du tar kontakt med miriam.ekelund@lmfnorge.no innen 31. mars.

Lyst å bidra med din pasienthistorie?
Det er prosjektgruppen som skal sette opp tema for «Tarmkanalen», men i søknaden til Stiftelsen Dam har vi skrevet at det blir en pasienthistorie i hver podkast. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med deg som vil dele erfaringer med å ha nettopp din fordøyelsessykdom. Vi håper å kunne dekke et bredt spekter av ulike fordøyelsessykdommer, gjerne også de vi ikke har vært så flinke til å skrive om i Fordøyelsen og på nettsiden. Dersom du vil dele din historie, ta kontakt med miriam.ekelund@lmfnorge.no innen 30. april.

Stiftelsen Dam deler ut midler til helse- og rehabiliteringsrelaterte prosjekter. LMF får støtte til mange spennende prosjekter gjennom denne stiftelsen. Podkast-prosjektet blir støttet gjennom Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten, et program som har som mål å redusere de negative konsekvensene av smittetiltak.

"Tarmkanalen" skal bidra til felleskap, samhold og god informasjonsflyt
På grunn av koronaepidemien har LMF måttet avlyse både nasjonale og lokale samlinger på grunn av koronapandemien, og vi jobber kontinuerlig med å finne gode alternativer til våre medlemmer.

– Det er viktig for oss å nå ut både med viktig informasjon om fordøyelsessykdommer, og å skape en følelse av fellesskap og samhold. Vi håper at «Tarmkanalen» kan bidra til dette, sier LMFs generalsekretær Mads Johansson.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF