Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Webinar om IBD og livskvalitet

Webinar fra åpent møte om IBD og livskvalitet er nå tilgjengelig for LMFs medlemmer.

Publisert: 15.04.2016
Webinar om IBD og livskvalitet

LMF sentralt arrangerte i samarbeid med LMF Oslo, seminar om IBD og livskvalitet. 60 mennesker hadde tatt turen til Rikshospitalet 6. april. Seminaret som ble støttet av Takeda,  fikk gode tilbakemeldinger. Nå er webinaret tilgjengelig  for alle våre medlemmer via Min Side.

Lars Petter Jelsness Jørgensen, sykepleier med doktorgrad er opptatt av pasientens helsetjeneste og har i flere år jobbet med kommunikasjon mellom helsepersonell og pasient. Studier viser at en pasient, i gjennomsnitt får snakke i 16 sekunder uavbrutt med legen i en konsultasjon. Mellom 20 – 30% av pasientene går fra legen uten å ha snakket om sitt hovedproblem.

Marthe Høivik er gastroenterolog på Ullevål sykehus og har tatt doktorgrad på temaet IBD og livskvalitet. Hun forteller  fra IBSEN studien, Inflamatory Bowel disease in South East Norway. Dette er en stor, omfattende studie som har fått mye anerkjennelse i utlandet. Studien har fulgt alle nydiagnostiserte IBD-pasienter i tre fylker på Østlandet over  20 år. Ut fra dette er det samlet inn enorme mengder medisinsk data. Høiviks tallmateriale forteller mye om hvordan pasienten har det, og om deres  opplevelse av ivaretakelse i helsevesenet.

Klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen holdt foredrag om kosttilskudd for IBD- pasienter. Hun hadde fokus på omega-3, D-vitamin, kalsium og vitamin K. Mange IBD pasienter har dårlig næringsopptak av forskjellige årsaker og trenger dermed tilskudd.

Her kan du se alle foredragene

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF