Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

2000 kr igjen til 200 000 kroner

Mange ønsker å bidra til fortsatt forskning på fekal transplantasjon for IBS-pasienter. Nå nærmer det seg 200 000 kroner for LMFs Spleis-aksjon.

Publisert: 26.08.2021
2000 kr igjen til 200 000 kroner

Det har skapt stor frustrasjon at et forskningsprosjekt som gir bedring for 90 % av pasienter med irritabel tarm (IBS) nå skal legges ned. Opptil 20 % av Norges befolkning har IBS, og helsevesenet har lite annet enn symptomlindring å tilby denne pasientgruppen.

Starter brevaksjon for å redde forskningsprosjekt

Stoppet bevilgningen

Forskere ved Stord sykehus (Helse Fonna), Haukeland Universitetssykehus og Universitet i Bergen har forsket sammen på fekaltransplantasjon og irritabel tarm siden 2016. Over 350 pasienter fra hele Norge har deltatt i studien og resultatene fra det landsdekkende prosjektet har vært enestående positive. På grunn av manglende bevilgning fra Forskningsrådet og Helse Vest, legges dette tilbudet nå ned. 

Du kan lese hele saken om studien her.

–Det er beklagelig at et lovende forskningsprosjekt skal avsluttes når det virker på 90 % av pasientene, og hvor målgruppen kan utgjøre hver femte nordmann, sier generalsekretær i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF), Mads Johansson.

Morten fikk livet tilbake av fekal transplantasjon

Foreningen ville gjøre noe med det, og i mars i år startet de derfor en Spleis-innsamling for å bevare prosjektet. Hittil har LMF fått inn 166 440 kr på Spleis og 31 525 kr på Vipps, altså til sammen 197 965 kroner.

­­–Denne forskningen gir håp til mange mennesker som lever med irritabel tarm. Et sånt engasjement viser hvor viktig det er at forskningen får fortsette slik at en kan finne behandling som gir bedre livskvalitet og økt deltakelse for de som er rammet. Vi er svært takknemlig for alle bidrag, både store og små, smiler LMFs styreleder Marion Alver.

Tapt livskvalitet

Hun erfarer at denne pasientgruppen opplever store lidelser og tapt livskvalitet.

–Irritabel tarm er en tilstand som en ikke kan gjenfinne på prøver og undersøkelser, men det er absolutt en tilstand som gir store plager for den det gjelder, mindre deltakelse i arbeidsliv samt at den påvirker de nærmeste til den som er rammet. Jeg synes det er utrolig flott at vi har fått inn så mye penger, sier styrelederen, som håper at de innsamlede midlene vil få Forskningsrådet og Helse Vest til å foreta en snuoperasjon.

Donér en slant til innsamlingsaksjonen via Spleis eller Vipps valgfritt beløp til vippsnummer 665099.

Ingen bidrag er for små. Tusen takk! 

Nyheter

 • Hva betyr stomi for kropp og sinn?

  Foredraget holdes av høgskolelektor, stomi- og kontinenssykepleier Torill Elin Olsen ved Haukeland u

  Les mer
 • Vær med og signer LMFs opprop!

  Lovlige tilsetningsstoffer kan fremkalle tarminflammasjon: Ikke la oss bære risikoen! Landsforen

  Les mer
 • Immunsupprimerte IBD-pasienter får tilbud om tredje vaksinedose

  Regjeringen har besluttet å tilby en 3. dose vaksine mot Covid-19 til pasienter med alvorlig svekket

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF