Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Hvordan leve med sykdommen?
Her forklarer lege Jørgen Valeur hvordan fordøyelsessystemet fungerer og viser flere mulige årsaker til irritabel tarm (IBS). Denne presentasjonen holdt han under et mestringskurs for personer med IBS på Ullevål sykehus for 2,5 år siden. Foto: Miriam Ekelund

Hvordan leve med sykdommen?

Visste du at helseforetakene arrangerer kurs i hvordan du best mulig kan mestre sykdommen din? – Et av de aller beste kursene jeg har vært på, mener ett av LMFs medlemmer.

Publisert: 04.01.2022

Dersom du har ulcerøs kolitt, Crohns sykdom eller irritabel tarm (IBS), kan du bli med på kurs i regi av helseforetakene. Du betaler bare en liten egenandel, og du kan søke om å få dekket reisekostnader og overnatting.

En av LMFs medlemmer skrev for en tid siden et blogginnlegg om sin opplevelse av å delta på kurset. Han var svært begeistret:

"Det var ikke så mye nytt på kurset, men bevares så mye nytt jeg fikk ut av Crohns-kurset! Alle delene jeg kunne noe om - ble satt i sammenheng. Det skapte en helt ny forståelse. Erfaringsdeling med de andre kursdeltakerne var det som gjorde susen! Diskusjonene i plenum og de mer individuelle samtalene i pausene høynet forelesernes formidling. Ja dette var faktisk et av de aller beste kursene jeg noen gang har vært på!"

I dag har vi lagt ut en oversikt over de kommende kursene i de ulike helseregionene. Oversikten og mer informasjon om hvordan du melder deg på, finner du her.

Dersom du vil høre mer om kursene i regi av Lærings- og mestringssentrene, kan du høre et intervju med IBD-sykepleier Turid Bua som arrangerer disse kursene på LMFs egen podkast, Tarmkanalen.

 

Nyheter

 • Immunsupprimerte IBD-pasienter får fjerde vaksinedose etter 3 måneder

  Mens de fleste i befolkningen oppfordres til å ta vaksinedose tre, er det klart for dose fire for pe

  Les mer
 • Stor etterspørsel etter avføringsbehandling – Fortsatt mulig å delta i forskningen

  REFIT 2 er en norsk studie som er den mest omfattende i verden på fekal transplantasjon som behandli

  Les mer
 • Hva fikk vi til i 2021?

  På grunn av koronatiltakene var også 2021 preget av digitale treff. Vi hadde i alt 20 webinarer som

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF