Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

IBD-dagen 2021: Gjør den moderne mat oss syke?

IBD-dagen 2021: Gjør den moderne mat oss syke?

Digitalt foredrag om ultraprosessering og folkehelse

Publisert: 16.04.2021

I anledning verdens IBD-dag inviterer Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer til digitalt foredrag for våre medlemmer 19. mai klokken 18:00-19:30.

Vi ønsker å markere verdens IBD-dag med et tema som vi mener er svært viktig, nemlig ultraprosessering av maten vi spiser og hvordan dette kan påvirke helsen vår. Foredraget holdes av Marit Kolby Zinöcker.  

Marit er utdannet matviter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og ernæringsbiolog fra Universitet i Oslo (UiO). Hun jobber som høyskolelektor og underviser i ernæring og medisinsk biologi, og driver i tillegg egen forskning. Marit er brennende engasjert i kostholdets rolle i folkehelse, og formidler oppdatert kunnskap om kosthold både i vitenskapelige og populærvitenskapelige medier.  

På møtet den 19.mai vil også LMF, ved webredaktør Marte Hegstad og generalsekretær Mads Johansson, presentere hvordan foreningen det siste året har jobbet for å øke oppmerksomheten om potensielt skadelige tilsetningsstoffer i maten.

Flere dyrestudier viser at enkelte tilsetningsstoffer kan endre tarmfloraen på en måte som fremmer tarminflammasjon, og LMF frykter at disse stoffene kan utgjøre en mulig helserisiko også for mennesker. Det siste året har LMF jobbet i kulissene for å påvirke matvareprodusentene til å ta grep, og resultatene fra dette arbeidet vil bli lagt frem på møtet. 

Påmelding til møtet kan gjøres her.

Påmeldingsfrist til møtet er tirsdag 18. mai. Møtet blir avholdt via den digitale løsningen Zoom. Du vil få tilsendt link til webinaret etter påmeldingsfristens utløp. 

Møtet er kun for medlemmer av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer. Det er gratis for våre medlemmer å delta. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

Nyheter

 • Hva betyr stomi for kropp og sinn?

  Foredraget holdes av høgskolelektor, stomi- og kontinenssykepleier Torill Elin Olsen ved Haukeland u

  Les mer
 • Vær med og signer LMFs opprop!

  Lovlige tilsetningsstoffer kan fremkalle tarminflammasjon: Ikke la oss bære risikoen! Landsforen

  Les mer
 • Immunsupprimerte IBD-pasienter får tilbud om tredje vaksinedose

  Regjeringen har besluttet å tilby en 3. dose vaksine mot Covid-19 til pasienter med alvorlig svekket

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF