Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Lav-FODMAP matlagingskonkurranse

Lav-FODMAP matlagingskonkurranse

Utsatt til oktober 2020

Publisert: 04.04.2020

Foto: Karoline Randsborg

LMF ønsker å invitere alle medlemmer over 16 år til å delta i en morsom og spennende matlagingskonkurranse i Oslo lørdag 17.oktober på Kulinaris Akademiet på Mathallen Vulkan.

Hva kan vel være bedre enn litt kokkelering på en vakker høstdag sammen med nye venner i hovedstaden?

Til vår kokkekonkurranse skal vi se hvem i landet som er best på å lage matretter som består av matvarer med lavt innhold av FODMAP. Befinner vinnerne seg i nord, midt, sør, øst eller vest i landet?

Vi ser etter deg som er glad i å lage mat, har lyst på en utfordring og har et brennende ønske om å representere din landsdel i en nasjonal kamp. Ca. 15 deltakere fra hele landet blir plukket ut og settes sammen i “regionslag”.

Frem til finaledagen i september vil vi at dere skal bli godt kjent med hverandre, både i laget og på tvers av lagene. Vi utfordrer dere til å lage masse deilig mat sammen med matvarer som inneholder lavt med FODMAP. Dere får tilgang til et webinar som lærer dere alt dere trenger å vite om denne dietten, som flere og flere med IBS (irritabel tarmsykdom) blir rådet til å teste ut.

FODMAP står for Fermenterbare Oligosakkarider, Disakkarider, Monosakkarider og (And) Polyoler. Disse tungtfordøyelige karbohydratgruppene finner vi blant annet i mange frukter, bær, grønnsaker, meieriprodukter, kornprodukter, belgfrukter og søtningstoffer.

Forskning viser at dietten hjelper til å redusere mage- og tarmsymptomer, men det er ikke alltid like lett å finne ut hva man kan lage. Vi vil at dere skal leke dere med matvarene man kan bruke og komme opp med en rett som dere skal lage og presentere for en jury i Oslo. Vi dekker reisen til Oslo på finaledagen som avholdes på en lørdag eller søndag i september. Eksakt tid og dato kommer snart. Vi kommer til å filme konkurransen og publikum er hjertelig velkommen til å se på. Dette blir gøy! 

Påmeldingsfrist 1.juni.

Her fyller du ut påmeldingsskjema. 

Ta gjerne kontakt med vår ernæringsfysiolog Karoline Randsborg, hvis du har noen spørsmål.

E-post: karoline.randsborg@lmfnorge.no.

Mer informasjon kommer på nettsidene våre, Facebook og Instagram

Mathallen på Vulkan er et stort innendørs matmarked midt i Oslo med flere boder og salgsteder der du kan få unik smaksoppleverlser fra norsk og internasjonal mat.

Det er avholdt mange kokkekonkurranser der, deriblant "Årets unge kokk" og "Årets kokk" i 2019.

Sistnevnte er en nasjonal konkurranse for å avdekke hvilke kokker som skal representere Norge i den internasjonale og prestisjetunge Bocuse d´Or - konkurransen.

På Kulinaris Akademiet jobber det mange profesjonelle kokker og det avholdes daglig vin- og matkurs. De har svært fine kjøkkenfasiliteter lokalisert i 2. etasje på Mathallen Vulkan. 

Nyheter

 • Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer ønsker å høre fra deg som er lege eller sykepleier

  Foto: Pixabay LMF inviterer nå alle leger, sykepleiere og annet helsepersonell som er i kontakt m

  Les mer
 • Podcast om koronaviruset og inflammatorisk tarmsykdom

  Tekst: Marte Hegstad Foto: Pixabay Nyhet! Lytt til podcasten "Korona-spesial" hvor gastroente

  Les mer
 • Lav-FODMAP matlagingskonkurranse

  Foto: Karoline Randsborg LMF ønsker å invitere alle medlemmer over 16 år til å delta i en morsom

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF